Primers tràmits per a la via verda entre Piera i Hostalets

S’ha iniciat el diàleg entre els ajuntaments de Piera i els Hostalets de Pierola per tirar endavant el projecte de via verda que connectarà els dos municipis mitjançant un carril de vianants i de bicicleta. Aquesta nova via, continuació de la que ja uneix els barris de Can Claramunt i Can Bonastre amb el nucli, connectarà també amb els barris de Can Martí i Bosc de l’Àliga, i el poble de Ca N’Aguilera.

L’objectiu del projecte és millorar la connectivitat supramunicipal entre Piera, els Hostalets de Pierola i Can Martí, i sobretot, garantir la seguretat dels usuaris, ja que en molts trams es veuen obligats a triar entre caminar al nivell dels vehicles rodats, amb el perill que això implica a escassa distància d’aquests vehicles, o a transitar per vinyes i terrenys desnivellats i, en ocasions, humits o mullats.

El projecte té data d’inici i finalització prevista per al 2017 i transcorrerà en paral·lel per la carretera BV 2243, des de Piera al llarg d’1 km aproximadament fins als Hostalets, i la B-231 fins a Can Martí al llarg d’uns 2 km, amb l’execució d’un vial pavimentat de 3 m d’amplada, que contempla carril de vianants i de bicicleta.

Les vies verdes, una mobilitat sostenible

Les Vies Verdes són unes vies de comunicació destinades exclusivament a la circulació a peu i en bicicleta, excepte en alguns trams urbans i zones compartides. Sóc espais agradables, apartats del trànsit, segurs i accessibles, aptes per persones de qualsevol edat i condició física, fins i tot per a persones amb mobilitat reduïda.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *