Piera, posem-nos en situació

Piera forma part de la comarca de l’Anoia i és el terme municipal més extens. Limita al nord amb Castellolí i el Bruc, al sud amb Sant Sadurní d’Anoia, a l’est amb Masquefa, a l’oest limita amb Cabrera d’Igualada, al nord-est amb els Hostalets de Pierola, al nord-oest amb els termes de la Pobla de Claramunt i Vallbona d’Anoia, el sud-est amb Sant Llorenç d’Hortons i al sud-oest amb Torrelavit.

Té una superfície de 57,3 km² i una altitud mitjana de 324’7 metres. Piera té més de 14.000 habitants. Aquesta població augmenta considerablement a l’estiu, degut a les segones residències.

La seva situació al sud-est de la comarca de l’Anoia està al costat de l’Alt Penedès, les terres del sud del terme tenen les mateixes característiques que les penedesenques. Juntament amb el nucli urbà, Piera el formen, segons l’inventari de 1981, 74 caserius i 18 barris, assumits per l’Ajuntament.

El municipi es comunica amb altres poblacions a través dels FGC, la Hispano Igualadina, la Hispano Llacunense i amb vehicle propi s’hi pot arribar per cinc carreteres.

En aquest municipi, a part de Piera, hi ha cinc pobles més, que són Can Canals de Masbover, Sant Jaume Sesoliveres, El Bedorc, La Fortesa i Ca n’Aguilera.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *