Piera diposa del primer parc d’agility al Sanahuja

Durant aquest mes de febrer s’ha construït a Piera, en el parc del Sanahuja, un circuit d’agility perquè els gossos disposin d’un espai equipat on puguin exercitar-se d’una manera diferent. Aquest diumenge, es presenta el nou espai amb una jornada de portes obertes per donar a conèixer els elements instal·lats per a la pràctica de l’esport d’una manera diferent i segura.

El parc es tracta d’una iniciativa de la regidoria de Sanitat de l’Ajuntament de Piera, que consisteix en un espai habilitat dins del parc Sanahuja, d’uns 30 metres, que integra una sèrie d’elements per fer que tant els propietaris com els gossos puguin passar una bona estona i que aquests animals practiquin esport d’una manera diferent i divertida. El circuit inclou un salt d’altura, un gronxador, eslàlom i una roda, amb un cartell explicatiu amb recomanacions de com utilitzar-los. També hi ha una font per abeurar els gossos i un rentamans per als propietaris.

La jornada de portes obertes d’aquest diumenge, que s’allargarà des de les 10 a les 13 hores, comptarà amb una exhibició de la residència canina Font-Galí, prevista per a les 11 h, i també inclourà una explicació pràctica dels diferents elements del parc, oberta a la participació de tothom qui ho vulgui.

L’agility, una forma de millorar la qualitat de vida dels gossos

A nivell de competició és un esport on un guia dirigeix un gos sobre una sèrie d’obstacles, els quals ha de lliurar de manera neta i el més exacta possible, competint contra rellotge. Els gossos generalment participen sense corretja, sense joguines i sense incentius. El guia no ha de tocar al gos ni als obstacles, excepte de manera accidental. Conseqüentment, el control del guia rau en la veu, en senyals manuals i en el llenguatge corporal. El que requereix que l’animal estigui entrenat de manera excepcional. La base de l’agility és la disciplina de l’obediència canina.

Tot i tractar-se d’una disciplina que requereix entrenament, mitjançant la pràctica de l’agility en un parc com el de Piera millorem la nostra relació amb el gos, el socialitzem i eliminem l’estrès produït per la manca d’activitat física.

Ubicació del nou parc d’agility al Sanahuja

El nou circuit d’agility és ubicat al Parc del Sanahuja, just darrera de l’equipament municipal que acull la policia, bombers i els jutjats.Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *