El Consell Comarcal presenta l’App “Anoia, Terra de Castells”

Una aplicació per a mòbils que permetrà viure una experiència medieval a cada visita i en la que podreu trobar informació del Castell de Piera, entre d’altres castells de la comarca.

Avui dimarts s’ha presentat, al Castell de la Pobla de Claramunt, l’App “Anoia, terra de Castells”, una aplicació que permetrà al visitant tenir una experiència diferent i fer un viatge en el temps per descobrir les històries apassionants que s’amaguen darrere de cada castell.

L’aplicació de mòbil és precisament la clau de la segona etapa del projecte, “Anoia, Terra de Castells” que busca donar un atractiu al conjunt global de la ruta convertint les visites als castells en una experiència, aprofitant les històries que han testimoniat les seves parets.

Per interrelacionar els castells i històries de tot arreu i de totes les èpoques s’ha tallat la comarca en tres parts; tres rutes. La ruta per la zona nord correspon als segles XI-XII, al sud-est correspon el segle XIII, i al sud-oest, el segle XIV. A través del dispositiu es poden visualitzar les tres rutes, dedicades a moments històrics diferents, i cada castell inclou la presentació dels seus protagonistes, amb una breu biografia i una descripció dels seus objectius i interessos. A més, l’aplicació de mòbil ofereix la informació pràctica de cada castell.

Per a saber-ne més i conèixer el desenllaç de la història de cada personatge, caldrà desplaçar-se al castell que indica l’aplicació. Una vegada allà es podrà descarregar un àudio, a través del qual els visitants podran escoltar la història de la mà dels seus protagonistes. No es tracta d’una audioguia del castell, sinó del fragment d’una conversa entre les persones que el van habitar.

En total participen en aquest projecte 18 castells: Sant Martí de Tous, Santa Margarida de Montbui, Castellolí, Piera, Santa Maria de Miralles, Òdena, Veciana, La Torre de Claramunt, La Pobla de Claramunt, Castellfollit de Riubregós, Jorba, La Llacuna, Rubió, Cabrera d’Anoia, Bellprat, Igualada, Els Prats de Rei i Orpí.

Podeu descarregar-vos l’app des del Google Play o l’App Store.

Un pensament quant a “El Consell Comarcal presenta l’App “Anoia, Terra de Castells””

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *