Actes del Dia Internacional de les Dones 2016

El dia internacional de les dones o dia de la dona treballadora se celebra el 8 de març de cada any i està reconegut per l’Organització de les Nacions Unides (l’ONU). És un dia aprofitat tradicionalment per reivindicar el feminisme denunciant el masclisme i els micromasclismes. Aquest dia commemora la lluita de la dona per la seva participació juntament amb l’home al camp del treball, i per tant del dret a l’independència econòmica, i a la societat en general. A Piera els actes s’allarguen fins dissabte.

S’han previst una sèrie d’actes per commemorar el Dia Internacional de la Dona. En concret, dues xerrades i una jornada amb dansa, poesia, berenar i pel·lícula, tot amb la figura de la dona com a eix central.

Dimecres 9 de març, a les 19 h, a la Biblioteca de Piera

Xerrada-taller: Com ser dona i sobreviure en el món globalitzat
Xerrada-taller, a càrrec de l’EAD, sobre la reproducció social dels rols de gènere, com es reprodueixen i quina funció tenen (treball productiu i reproductiu). Es destacarà la importància de l’existència d’espais col·lectius i de grups de dones.
Organitza: Regidoria d’Igualtat de Gènere i Associació de Dones de Piera

Dijous 10 de març, a les 19 h, a la Biblioteca de Piera

Elisenda Albertí presenta: Compromeses. 8 dones catalanes excepcionals 
L’editora Elisenda Albertí serà a la Biblioteca de Piera per presentar la biografia de vuit dones catalanes excepcionals que malgrat la guerra, l’exili i la repressió, van lluitar pel reconeixement dels seus drets, pels ideals republicans i la justícia social, o que simplement van voler exercir oficis que la societat tradicional no veia amb bons ulls: Nativitat Yarza, el poder de la convicció; María Luz Morales, periodista per damunt de tot; Maria Dolors Bargalló, activista en tots els fronts; Mari Pepa Colomer, la passió de volar; Enriqueta Gallinat, noranta-set anys de lluita; Margarida Xirgu, la seducció de l’escenari; Irene Polo, reportera audaç, i  Conxita Badia, compromís amb la música.

L’acte serà presentat per membres de l’Associació de Dones de Piera i s’inclou en la programació del 7 d’experiències.

Dissabte 12 de març, a partir de les 18 h, a la Nau de Cal Sanahuja i l’Espai d’Entitats de Piera

image1

Actes del Dia Internacional de la Dona 
– Dones del passat i del present (mostra de dansa)
– Plantada de la geganta de Piera i figura de les falcones de Piera
– Manifest
– Poema
– Berenar
– Pel·lícula: Clara Campoamor, la mujer olvidada

Més informació a la web de Piera creativa.

Organitza: Piera Creativa, Escola de Teatre de Piera, Estudi de dansa i expressió dell’Arte
Col·laboren: Geganta i Falcones de Piera, Biblioteca de Piera, Espai d’Entitats de Piera, Associació de Dones de Piera i regidoria d’Igualtat de Gènere de l’Ajuntament de Piera 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *