La 5a Cursa dels Covards, esperada i consolidada

La 5a edició de la Cursa dels Covards se celebra amb un nou èxit de participació: 370 participants entre corredors i caminants. Tercer any consecutiu amb aquestes xifres, la cursa ja és una referència a la comarca de l’Anoia.

Enguany, la cursa rondava els 18 km amb un desnivell positiu d’uns 700 m. La caminada, de gairebé 10 km, seguia tota la primera part de la cursa per tallar finalment cap a la Pineda. A les 8 del matí del passat 15 de maig, tota la infraestructura estava llesta per rebre els primers inscrits que apareixien amb comptagotes. Es podia escoltar la música i l’ambient encara era relaxat. Però ja a quarts de 9 l’ambient era ple, rock and roll i molts corredors escalfant per arrancar sense miraments. A les 9.00 es va donar el tret de sortida a corredors i caminants i va començar el recorregut en direcció a la bandera de Vall Bona passant per l’Hípica la Lluna i Can Ferrer del Coll. Acompanyats al llarg d’uns metres del riu Anoia, amunt per la pista de Can Ferrer, es tomba cap al Clot del Roure per arribar a la bandera i baixar cap a Vall Bona. Direcció a ca la Fou, una llarga i estreta passera creua el riu i permet arribar a l’antiga colònia. En direcció a Cabrera, van pujar una pista per trencar cap a un corriol des d’on es presenciava una vista preciosa a la vall del Bedorc. El recorregut va passar per llocs realment bonics i emblemàtics, com el Figuerot, l’ermita de Sant Miquel, la Quintana, Can Ferrer del Coll o la cresta del Castellet. A prop de l’ermita de Sant Miquel, els caminants giraven ja cap a la Pineda. Els corredors encara pujarien pel corriol que porta al Figuerot, però seguint cap a la guitza, on arribaven fins a creuar per sobre el Salt de la Mala dona i, ja de tornada, creuar el riu Anoia a l’altura dels Horts. Seguir pel poble del Bedorc i retornar a la Pineda de Can Ferrer.

En finalitzar la prova, caminants i corredors aprofitaven l’esplanada de la Pineda per reposar i gaudir d’un dia esplèndid, després de quasi una setmana de pluges. Els més petits estaven entretinguts amb els ponis que l’hípica la Lluna va portar per col·laborar en aquest esdeveniment. Alguns corredors comentaven satisfets l’exigència del recorregut i els caminants sorpresos per la bellesa dels camins que havien trobat. Al final hi va haver esmorzar i entrega d’obsequis i premis a càrrec de la regidora d’esports de l’Ajuntament de Piera, Maite Guzmán.

Els primers classificats de cada categoria van ser els següents:

  • General Masculí: 1r Ángel Sevilla Martos, 2n Luís Simon Benet, 3r Israel Sánchez Ramos
  • General Femení: 1a Verónica Gimeno Sala, 2a Montse Gómez Valverde, 3a Montse Valls Palou
  • Veterans Masculí: Antonio Sánchez Arribas, Joaquin Grados Galan, Xavier Gasull Conesa
  • Veterans Femení: Belinda Gomez Ibañez, Tània Maldonado Bascones, Iolanda Marty Matas

Des de l’organització, s’agraeix el suport i l’ajuda de tots els col·laboradors, participants, l’Ajuntament i tanta gent anònima que ha ajudat a què la Cursa dels Covards hagi estat possible i amb un balanç molt positiu.

Enllaç classificació final facilitada per l’organització.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *